İYİ Parti Nereye Gidiyor?

 

Çok değil, daha bir yıl öncesine kadar AKP sonrasında merkez veya merkez sağın en güçlü partisi olmaya aday İYİ Parti, bir anda Meral Akşener sayesinde tepe taklak al aşağı olmaya başladı.

Daha en başta konjonktürün yani siyasal atmosferin estirdiği rüzgarla yelkenlerini şişirerek yol aldığını unutan İYİ Parti lider ve yöneticileri sanırım kerameti kendilerinde görmeye başlamış olacaklar ki tabanlarına dayanmadan tepeden dizaynla partiyi yönetmeye kalkınca bir anda siyasal kapasiteleri de ortaya çıkıverdi.

Oysaki iktidara ve Türkiye’nin geleceğine oynayan bir partinin ve lideri hata yapma lüksü yoktur. Kervan yolda düzülür anlayışı ile kadrolar ve siyaset belirlenerek yol yürünemez.

Bu kadar zikzaklı siyaset izlenemez.

Neden böyle bir yönetim sergilediklerini de açıkçası anlamış değilim.

Anladığım kadarıyla İYİ Parti’de gücü elinde bulundurduğunu düşünenler, konum ve yetkilerini paylaşmak veya tabana yaymak niyetinde değildiler.

Ve yine ne yazık ki Meral Akşener bir partinin liderliğini götürecek kabiliyette bir lider değilmiş.

Hoş aynı durum CHP içinde geçerli değil mi?

En son söylenmesi gereken sözü en başta söyleyerek partisinin siyaset alanını ve siyasal manevrasını kısıtlayan lider profili sergileyen Meral Akşener, parti örgütünün çalışmalarına ve binlerce gönüllünün emeğine ve milyonlarca insanın umutlarına zarar verdiğinin farkında olmaması imkanız değil mi?

O halde neden böyle çetrefilli kararlara imza atıyordu ki?

Kendisinin veya partisinden birinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayıp partisini ona buna muhtaç eden, ama aynı zamanda da Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalışan  Merak Akşener’in bizzat kendisi değil miydi?

Neredeyse % 25’lere dayanan İYİ Parti oylarını yağıp gürleyerek masadan kalkan ve üç gün sonra tekrar masaya dönen Akşener neyin peşindeydi. Öyle ki genel seçimlerde oyunu % 10’un altına düşürmeyi bile başarmadı mı?

Yerel seçimler öncesinde de aynı mantıkla tüm Türkiye’de her yerde aday çıkaracağını ilan ederek yine adeta siyasal harakiri yapmadı mı?

Şimdilerde kimi nereden aday göstereceği paniklemesi içerinde teşkilatlarının önerilerinden ziyade tepeden inme kararlara sağa sola adaylar gösterdikçe İYİ Parti paramparça olmaya başladığını basından öğreniyoruz.

İYİ Parti teşkilatları ve parti emekçileri feryat figan isyanla İYİ Parti’den ayrılmak zorunda kalıyorlar.

Doğal olarak aklıma şu soru geliyor

Acaba Merak Akşener siyaseti mi bırakmak istiyor?

Eğer bu yönde bir kararı yoksa, neden bu kadar istikrasız ve gelgeç akılla partisini yönetmeye çalışıyor?

Kaldı ki İYİ Parti’de siyasetin ve teşkilatçılığın en alasını bilen Koray Aydın varken İYİ Parti teşkilatları neden bu hale gelsin ki?

Aslında aynı durum Çanakkale’de de Rıdvan UZ faktörü ile gerçekleşmektedir.

Rıdvan UZ Çanakkale’de istediğini istediği yere getirip götürmektedir. Çanakkale’de İYİ Parti il teşkilatı sadece göstermelik bir teşkilattır. Bu durum tecrübe ile sabittir.

Olan aklıyla fikriyle emeğiyle maddi gücü ile İYİ Parti saflarında samimiyetle siyaset yapmak isteyen insanlara ve adaylara olmaktadır.

Akşener’in kararsızlığı seçmeni İYİ Parti’den uzaklaştırmaktadır.

Akşener,  İYİ Parti’nin yerel seçimlerde aldığı oy  % 7 barajının altında kalması halinde olasılıkla 31 mart gecesi istifa edecektir. Veya partini olağan üstü kongreye götürecektir.

O halde Akşener’in aldığı kararlardan kim karlı çıkıyor?

İYİ Parti oy kaybettikçe en karlı çıkan diğer parti ve lideri kimdir?

Esas cevaplanması gerek soru budur?



Okunma Sayısı:53    
Tarih: 16-02-2024 12:19


© Copyright 1998-2018 www.omeryildiz.com.tr .Tüm hakları saklıdır.
destek@omeryildiz.com.tr